over Moraira

Moraira is een kleine, maar chique Spaanse kustplaats, die deel uitmaakt van de gemeente Teulada (ook bekend als Teulada-Moraira), in het gebied Marina Alta. Bijna halverweg gelegen tussen de twee grote steden, Alicante in het zuiden en Valencia in het noorden. Het is een toeristisch gebied aan de Costa Blanca, met een kustlijn van 8km, met zijn bergen en wijngaarden. Bekend als een van de gezondste plaatsen om te wonen, als gevolg van zijn unieke microklimaat, met zijn vele uren zonneschijn per jaar. Hier wonen veel internationale, en lokale families het gehele jaar. Het is moeilijk zo'n ongerept gebied te vinden aan een kustlijn, op slechts één uur rijden van twee internationale luchthavens. Eenmaal hier, biedt de stad een overvloed aan stranden, met vele uren zonneschijn per jaar, en een overvloed aan eet- en recreatieve activiteiten, het iconische kasteel-Fort van de stad, en dit alles binnen een korte loopafstand.

De permanente bevolking van Moraira in de noordelijke Costa Blanca, is ongeveer 14.000 inwoners, geteld in 2013, hoewel dit aantal met het drievoudige stijgt gedurende de zomermaanden naar ongeveer 45.000 inwoners. Hier wonen permanent een groot aantal gepensioneerden. De meerderheid van de bezoekers in Moraira zijn van Spaanse, Engelse, Duitse, Nederlandse en Franse nationaliteit. In 2014 is de vraag gestegen naar vakantiehuizen, vooral families, en gepensioneerde, zijn op zoek naar een stukje paradijs, maar nog steeds dicht bij hun land van herkomst. Veel jonge gezinnen kopen in Moraira hun tweede huis, omdat deze rustige stad vele mogelijkheden biedt. 

Moraira houdt nog steeds vast aan zijn historische wortels als een vissersdorp, en deze zijn dan ook duidelijk aanwezig. De vismarkt is een van de meest populaire in de regio van de Costa Blanca, en de haven heeft nog vijf vissersboten in dienst. Tevens is de region Moraira beroemd voor zijn Moscatel wijn. 

Echter, in de 21ste eeuw is de economie van Moraira gebaseerd op het toerisme, en de verkoop van onroerend goed. Dit laatste heeft de kustlijn de afgelopen 30 jaar wezenlijk veranderd. Maar strikte planning en verordeningen hebben verhinderd dat Moraira vol gebouwd is met flatgebouwen. De overblijfselen van de kleine vissershuisjes die ooit rond om de haven zijn gebouwd, hebben het gezicht van het dorp bepaald. De gemeente Teulada is zeer voor het behoud van het erfgoed in de regio, en heeft daarom wetten aangenomen, die de hoogte van de gebouwen vastlegt en voor de bescherming van de overvloedige pijnbomen. Het heeft een particulier marinegebouw dat gebouwd is in 1985, en  geëxploiteerd word door de Club Náutico Moraira. Moraira wordt gezien als een culinaire bestemming, met zijn vele restaurants. Verder heeft Moraira drie zandstranden zeer populair bij de gezinnen, en vele rotsachtige baaien en inhammen, die veel bezocht worden door snorkelaars en duikers.

Het is zeldzaam in deze moderne tijd zo'n een plek als deze te vinden. In tegenstelling tot de naburige dorpen zoals Calpe, Javea en Denia, is Moraira een zeer geliefde bestemming, voor de internationale klantenkring.De prijzen van onroerend goed in Moraira zijn stabiel gebleven tijdens deze recessie, als gevolg naar de vraag van het internationale publiek.

 

 

 

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...

Deze site maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikerservaring. Als u doorgaat, accepteert u ons privacybeleid.

X Oké Meer informatie